RSS

World Fair Trade Day 8 mei 2010

World Fair Trade Day 8 mei 2010

Op zaterdag 8 mei is het World Fair Trade Day, de internationale dag voor fair trade ook wel bekend als ‘eerlijke handel’. Niet alleen Nederland, maar de hele wereld staat die dag in het teken van eerlijke handel. Wereldwijd worden er activiteiten georganiseerd in het teken van World Fair Trade Day. Wereldwijd besteden duizenden Wereldwinkels, producentengroepen, importeurs en andere fair trade partijen extra aandacht aan fair trade.

Fair trade staat voor eerlijke handel met respect voor mens, natuur, maar ook voor cultuur. De producten die de Wereldwinkel verkoopt, zijn afkomstig uit Azië, Afrika en Latijns Amerika en brengen de consument in aanraking met diverse niet-westerse culturen. De producten die de Wereldwinkel verkoopt bevatten bijna alle een culturele lading, door behoud van originele dessins en vormen.

Niet alleen het in aanraking komen met diverse culturen is een verrijking. Door Fair Trade vinden de producten van boeren, ambachtslieden en bedrijven hun weg naar de exportmarkt. Doordat Wereldwinkels fair trade producten verkopen, wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van producentengroepen in ontwikkelingslanden.

Meer informatie: www.wftday.nl

YOU HAVE THE POWER TO CHANGE LIVES
Support Fair Trade

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?