RSS

Zonne-energie systemen bekijken tijdens Solar Days ‘Open Huizen’

ma, mei 3, 2010

Wetenschap en Natuur

Zonne-energie systemen bekijken tijdens Solar Days 'Open Huizen'

Ook dit jaar worden er in Europa weer de Solar Days georganiseerd! Van 8 tot en met 16 mei 2010 vinden in Nederland en vele andere Europese landen meer dan 4.000 verschillende evenementen plaats, met zonne-energie in de hoofdrol. En natuurlijk laat ODE (Organisatie voor Duurzame Energie) dit niet ongemerkt voorbij gaan.

Ook dit jaar organiseert ODE weer het “open huizen” evenement; enthousiaste zonne-energie gebruikers stellen hun huis open voor geïnteresseerden. Zo kunt u van heel dichtbij zien hoe zo’n zonnestroomsysteem of zonneboiler nou precies functioneert. En u hoort de echte verhalen uit de praktijk over aanschaf, installatie, subsidies en gebruik. Dus kom ook naar een zonne-installatie kijken bij een ‘open Huis’. Er zijn zo’n 80 adressen verspreid over Nederland.

Een landkaart met bijbehorende adressenlijst laat zien welke technieken er te bekijken zijn en op welk moment geïnteresseerden van harte welkom zijn. De Nederlandse zonne-energiegebruikers zijn klaar voor om dit jaar hun deuren te openen voor eenieder die geïnteresseerd is!

Zonne-energie is een van de meest toegankelijke en betaalbare manier voor gewone burgers om duurzame energie op te wekken en kan in elk huis of gebouw worden toegepast. Zo kan iedereen zelf bijdragen aan een beter milieu. Door bij iemand thuis naar het zonnewarmte of zonnestroom-systeem te komen kijken en hierover uitleg te krijgen, wordt het zelf toepassen van zonne-energie makkelijker.

Er zijn twee soorten zonne-energie: zonthermisch en zon-PV. Zonthermisch is een duurzame technologie waarbij de zonstraling wordt omgezet in warmte die gebruikt wordt om te verwarmen of te koelen (bv. met zonneboilers). Bij zon-PV (photovoltaïsch) wordt de zonnestraling benut om elektriciteit op te wekken. Beide technologieën kunnen worden bezichtigd bij de ‘open huizen’. Op de lijst onder de kaart is te zien bij welk ‘open Huis’ welke technologieën zijn toegepast.

Meer informatie:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?