RSS

Eerste grote windmolenpark voor kust VS

do, apr 29, 2010

Wetenschap en Natuur

Eerste grote windmolenpark voor kust VS

Het eerste grote windmolenpark voor de Amerikaanse kust heeft woensdag het groene licht gekregen. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar zei woensdag in Boston dat hij met het project Cape Wind heeft ingestemd. Hij zei er vertrouwen in te hebben dat dit project wordt uitgevoerd ondanks oppositie.

De windturbines komen voor de kust van de staat Massachusettes in de zeestraat van Nantucket, ongeveer 330 kilometer ten noordoosten van New York. De turbines staan voor de onder toeristen geliefde kusten van Massachusetts, inclusief die van noordoostelijk Martha’s Vineyard, een eiland dat beroemd is als toevluchtsoord voor onder anderen prominente politici. De familie Kennedy heeft daar een landgoed en behoort tot de vele tegenstanders van het plan.

Het duurzame energieproject kost omgerekend zeker 750 miljoen euro en moet aan 400.000 huishoudens stroom gaan leveren. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Amrita:

    wat jammer! de enige zuivere niet schadende energie is zonne energie. alle ander vormen brengen schade aan verscheidene vormen van leven in de aarde, en/of de zee.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?