RSS

Ook sportwagenfabrikanten gaan elektrisch

Ook sportwagenfabrikanten gaan elektrisch

Sportwagenfabrikanten hebben ook steeds meer mogelijkheden gevonden om modellen uit te rusten met een elektrische motor. Tijdens de afgelopen motorshow in Genève toonden onder meer Porsche, Ferrari en Lotus een hybride versie. Op termijn is het de bedoeling dat er een volledig elektrische motor wordt ontwikkeld.

Daarvoor is het alleen van belang dat de capaciteit van de batterijen toeneemt en de oplaadtijd afneemt. Overigens waren Ferrari, Lotus en Porsche niet de eerste met een elektrische superauto. Twee jaar geleden kwam het Amerikaanse Tesla al met de Tesla Roadster. Deze auto snelt naar 96 km/u in 3,7 seconden. Een opgeladen batterij in de Roadster is goed voor een actieradius van 393 kilometer. De drie nieuwe modellen van Lotus, Porsche en Ferrari hebben ook allemaal andere capaciteiten.

Van de drie modellen is de Lotus het meest ver qua elektrische motoren. In de Evora 4148 zitten twee elektromotoren voor met name achterwielaandrijving. Porsche kiest voor de benzinemotor V8 gekoppeld aan een elektromotor voor extra kracht voor de achterwielen. De tweede elektromotor is bedoeld voor de voorwielaandrijving. De experimentele Ferrari 522 combineert een V12 met een elektromotor. Via

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?