RSS

Vastgelopen schip van Great Barrier Reef verwijderd

di, apr 13, 2010

Wetenschap en Natuur

Vastgelopen schip van Great Barrier Reef verwijderd

SYDNEY – Het Chinese kolenschip dat begin april vastliep op het Great Barrier Reef is vlotgetrokken. Het schip is van de zandbank voor het koraalrif weggesleept door de Australische autoriteiten. Dat maakten Australische bergingswerkers bekend.

De bergingsactie stond onder zware tijdsdruk, omdat verwacht slecht weer op dinsdag de situatie ernstig zou kunnen compliceren. Tijdens een storm zou het schip in tweeën kunnen breken en nog meer schade aanrichten aan het grootste koraalrif ter wereld.

Het gevaar voor schade aan het beschermde natuurgebied voor de kust van Australië is nu geweken. Het Great Barrier Reef staat op de Werelderfgoedlijst van de VN-organisatie Unesco en herbergt duizenden dier- en plantensoorten. Vermoedelijk belandde het schip in het beschermde gebied omdat het een stuk van de route wilde afsnijden. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?