RSS

Obama legt gebruik kernwapens aan banden

Obama legt gebruik kernwapens aan banden

WASHINGTON – Barack Obama scherpt de voorwaarden waaronder de VS atoomwapens inzet aan. Zo zullen de Amerikanen nooit nucleaire wapens gebruiken tegen landen die zelf niet zulke wapens bezitten. Iran en Noord-Korea vormen echter een uitzondering op die regel.

De Amerikaanse president zegt dit in een interview met The New York Times. Obama zegt dat de nieuwe regels zelfs gelden wanneer de VS wordt aangevallen met chemische of bacteriologische wapens. Het initiatief breekt bewust me de houding die eerdere presidenten hadden ten aanzien van de voorwaarden voor het gebruik van kernwapens.

Ook worden er geen nieuwe nucleaire wapens ontwikkeld. De president verzekert zijn volk echter wel alle nodige middelen in te zetten om de Amerikanen te beschermen. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?