RSS

De nieuwste trend: fit met ‘yogalosophy’

di, apr 6, 2010

Gezondheid en Voeding

De nieuwste trend: fit met 'yogalosophy'

‘Yogalosophy’ is de nieuwste fitnesstrend van de sterren. Jennifer Aniston en Victoria Beckham zijn al trouwe volgelingen, maar wat het precies is, daar bestaat enige twijfel over.

Verschillende bronnen melden dat het een combinatie is van yoga en astrologie, maar bedenkster en personal trainer Mandy Ingber rept met geen woord over astrologie in haar kennismakingsfilmpje (zie video onderaan). Ze blijft over het algemeen nogal vaag over wat het is.

“‘Yogalosophy’ is een woord dat ik zelf heb uitgevonden, en dat ‘het samenbrengen’ (yoga) en ‘observeren, leren door ervaring’ (losophy) combineert”, klinkt het.

“Yogalosophy is een hybride work-out, die vormende oefeningen combineert met yogaposen”, legt Ingber uit. “Het is een filosofie van integratie, die mindfulness, intenties en emotionele energie samenbrengt en activeert.”

Moeilijk is het niet. Yogalosophy bestaat vooral uit stretchoefeningen, die veel vergen van het lichaam, gewicht moeten doen verliezen en spieren moeten aansterken. “Het helpt je om je emoties en natuurlijke energie te gebruiken.”

Jennifer Aniston is grote fan, en was zelfs aanwezig bij de dvd-lancering. De actrice stond al bekend om haar voorliefde voor yoga, en liet zich ontvallen dat ‘yogalosophy de leukste en meest uitdagende work-out is die ik ooit heb gehad, omdat je weet dat het werkt’. Aniston zit zelfs op het punt van verslaving, ze gaat al zes keer per week langs bij Ingber om haar ‘lichaam en geest op één lijn te krijgen’.

“Op een gegeven moment begin je gewoon te verlangen naar die adrenaline. Mandy combineert haar kennis van de astrologie met lichaam, geest en cardio. Die combinatie maakt dat ze het yogalosophy noemt, denk ik”, wordt Aniston geciteerd. Het is de eerste keer dat astrologie ter sprake komt, maar Ingber bevestigt dat niet. Hoe, waar en of astrologie er werkelijk bij te pas komt, blijft dus een raadsel.

Ondertussen is la Beckham ook overtuigd. “Victoria haat de fitness, maar ze moet in vorm blijven. Dus is ze altijd op zoek naar een nieuwe sport. Na het kopen van de dvd is ze helemaal verkocht. Ze doet het vier keer per week en begint echt al verschil te voelen en te zien.” (edp)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?