RSS

Optimisten leven langer

vr, mrt 26, 2010

Gezondheid en Voeding

Optimisten leven langer

Wie blij- en goedgemutst door het leven wandelt, leeft langer en gezonder. Onderzoekers aan de Pittsburgh University analyseerden de sterftecijfers en chronische gezondheidskwalen bij meer dan 100.000 vrouwen boven de vijftig jaar.

Optimisten lijken 14 procent minder kans te lopen om geveld te worden door eender welke levensbedreigende ziekte. Wat hartkwalen betreft, is de sterftekans bij pessimisten tot 30 procent hoger. Optimisten hadden ook minder hoge bloeddruk, minder diabetes en rookten gevoelig minder. De onderzoekers concludeerden dit nadat ze de gezondheid van duizenden vrouwen gedurende acht jaren, opvolgden.

Het team, onder leiding van Dr. Hilary Tindle, maakte ook een onderscheid tussen uiterst wantrouwige dames en vrouwen die geruster en meer vertrouwen hebben. Ook wantrouwigen krijgen eerder gezondheidsklachten dan gerustere vrouwen die veel gezonder bleven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?