RSS

The Hague African Festival

The Hague African Festival

Den Haag heeft er een nieuw topevenement bij: The Hague African Festival. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 13 juni in het Zuiderpark. Het festival, met een muzikale component van wereldklasse, is een vanzelfsprekende ontmoetingsplek van culturen. Het motto van het festival: Celebrate Africa!

The Hague African Festival biedt een veelkleurig en uitnodigend venster op het Afrika van vandaag, met als focus de rijkdom van het Afrikaanse culturele erfgoed en de hedendaagse ontwikkelingen binnen de Afrikaanse culturen. Er wordt sterk ingezet op een representatieve programmering van Afrikaanse muziek, met oog voor traditie en vernieuwing. In de festivalopzet is er voor gekozen om de bezoeker ‘the African way of life’ te doen ondergaan.

De grote namen op het festival zijn Dr. Sakis (cod) en Meiway (civ). Daarnaast zijn ook Atongo Zimba (gha), Kaïssa (cmr), Blick Bassy (cmr) en Music Machine bekend gemaakt.

In samenwerking met Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling NCDO, vinden in het African Village forumdiscussies, voordrachten, onderzoekpresentaties en akoestische concerten plaats, waarbij publieksparticipatie voorop staat. Belangrijke thema’s als mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en migratie worden onder de aandacht gebracht via levendige presentaties en debatten. Ook zijn er diverse informatiestands.

Informatie
The Hague African Festival, zondag 13 juni, Zuiderpark (Roggeveld) Den Haag, 12.00 – 23.00 uur. Kaartverkoop via onder andere ticketservice, vvk € 12,50 – dagkassa € 15,-.

Website: www.thehagueafricanfestival.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?