RSS

Wageningen bouwt park voor algenkweek

vr, mrt 19, 2010

Wetenschap en Natuur

Wageningen bouwt park voor algenkweek

WAGENINGEN – De Wageningen Universiteit bouwt vlakbij de campus een park voor de kweek van algen. Het zogenoemde AlgaePARC (Algae Production and Research Centre) is het eerste centrum ter wereld waar op wetenchappelijk meetbare wijze wordt onderzocht welke toepassing van algen commercieel en financieel haalbaar is. Het park gaat in oktober van dit jaar open.

Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de biomassa van algen producten uit de petrochemische industrie op duurzame wijze kan vervangen. Dat scheelt enorm aan CO2-uitstoot. Ook zijn algen geschikt als veevoer en ter vervanging van sommige voedingsmiddelen. Maar tot nu toe is nog niet duidelijk welk algenteeltsysteem rendabel is en geschikt voor grootschalige industrie.

Volgens hoogleraar bioprocestechnologie René Wijffels hebben bijvoorbeeld sommige oliemaatschappijen wel eigen onderzoeksfaciliteiten. ”Maar het probleem is dat die claims niet controleerbaar zijn en soms zelfs absoluut niet kloppen. Wageningen is de eerste die de verschillende productiemethoden tegelijkertijd naast elkaar uitprobeert en wetenschappelijk volgt.” (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?