RSS

RecycleBank betaalt inwoners van Los Angeles voor hun rommel

RecycleBank betaalt inwoners van Los Angeles voor hun rommel

Vanaf April kunnen 15,000 eengezinswoningen in Los Angeles geld gaan verdienen met hun rommel door het nieuwe RecycleBank project dat is opgezet door de stad van Los Angeles.

Deelnemende huishoudens hoeven zich enkel in te schrijven waarna hun prullenbakken voorzien zullen worden van speciale ID labels. Deze prullenbakken zullen vervolgens gewogen worden wanneer ze worden opgehaald. Het gewicht van de rommel in de prullenbak zal vertaald worden naar punten die verzilverd kunnen worden bij lokale winkels. Er zijn momenteel meer dan 1,000 winkels die mee doen aan dit programma.

Volgens de statistieken wordt ongeveer al 65% van de rommel in Los Angeles door de mensen aldaar gerecycled of hergebruikt! – Dit is meer dan welke grote stad in Amerika dan ook – Om de inwoners van LA te blijven motiveren om een groene stad te blijven heeft burgemeester Antonio Villraigosa het RecycleBank project in het leven geroepen. Het zal beginnen met een paar huishoudens in de West Valley en de Noord Centrale regio’s van LA. Als het programma aanslaat is het de bedoeling om in April 2011 uit te breiden naar 745,000 huishoudens. (Via)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. anne:

  Fantastisch bericht, maar mijn eerste gedachte erbij is dat je dus meer afval krijgt! Je beloont het hebben van afval immers. En zullen mensen dan geen zand in de bak gooien om het gewicht te laten toe nemen? Is daar ook over gedacht? Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 2. sandra:

  Lijkt mij inderdaad ook, dat dit beloningstelsel juist stimuleert om afval te blijven produceren.
  -hoe meer afval gewicht- hoe meer kooppunten je krijgt?- Belachelijk!:daardoor wordt gestimuleert om door de vingers te zien, dat veel verpakkingen volstrekt overbodig zijn, veel te groot en misleidend (grote doos:halve inhoud)Slimme actie om de economie weer een boost te geven (koop maar raak: het levert je kooppunten op…)I.p.v. bewust duurzaam te leven.
  Ander voorstel: hef juist extra belasting op het afvoeren per kilo en grootte van afval: dan pas gaat men belachelijk grote verpakkingen mijden in winkels, producenten worden zo gedwongen hun verpakkingen te verkleinen, minder bomen gekapt en minder mileuvervuilingen.
  Dit belastinggeld kan worden gebruikt voor de recycling. Kortom:de vervuiler betaald i.p.v ontvangt!!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?