RSS

Team wEarth-IT wint softwarecompetitie Imagine Cup 2010

Team wEarth-IT wint softwarecompetitie Imagine Cup 2010

Daniëlla Bal, Malissa Bal en Jasper Baljeu van Erasmus Universiteit Rotterdam hebben gisteravond de landelijke finale van de softwarecompetitie Imagine Cup 2010 gewonnen. Zes teams van studenten van de TU Delft, TU Eindhoven en Erasmus Universiteit Rotterdam streden in de Nederlandse eindronde tegen elkaar voor een plaats in de wereldwijde finale in Polen.

Daniëlla van team wEarth-IT: “Ons idee is om door middel van een groen productlabel consumenten te helpen bij de aankoop van groene producten en producenten te stimuleren om hun productieproces te vergroenen. We hopen met ons idee echt een verschil te maken op het gebied van een duurzaam leefmilieu, millenniumdoel zeven.”

Het thema van dit jaar is: ‘Imagine a world where technology helps solve the toughest problems. Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft Nederland: “Gisteren hebben de zes teams een bijzondere prestatie neergezet: deze studenten vertegenwoordigen de toekomst. Ik heb er alle vertrouwen in dat team wEarth-IT een stevig concept zal presenteren tijdens de wereldwijde finale in Polen. In de periode naar de wereldwijde finale in juli zal het team het project verder ontwikkelen. Microsoft en Avanade zullen de studenten hierbij ondersteunen. Eric Hol van Avanade licht toe: “Ons doel is om de studenten te coachen bij de ontwikkeling van project wEarth-IT. Het team kan bij ons terecht voor support en feedback. Maar uiteindelijk doen de studenten al het werk zelf en zullen ze in Polen tegen tientallen andere teams uit heel de wereld strijden.”

De softwarecompetitie wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Microsoft wil met de Imagine Cup studenten stimuleren om innovatieve en creatieve technologische toepassingen te ontwikkelen. Vorig jaar wonnen eerstejaars studenten van de Erasmus Universiteit, team FreshGen, de landelijke finale. Team FreshGen ontwikkelde het Drug Donation Network: een ict-oplossing voor het gericht doneren van medicijnen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. dini en evert swijnenburg:

    he we zijn echt apetrots op jullie

  2. kees en oma de haas:

    hallo meiden,en jasper ,
    wij zijn ZOOOO trots op jullie !!!x x x

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?