RSS

Starbucks serveert Fairtrade koffie in Europa

Starbucks serveert Fairtrade koffie in Europa

Vanaf vandaag serveren alle Starbucks vestigingen in heel Europa 100% Fairtrade gecertificeerde en Starbucks Shared Planet espresso en dranken op espressobasis.

Starbucks is al de grootste inkoper van Fairtrade koffie ter wereld. De stap naar uitsluitend Fairtrade gecertificeerde espresso in Europa, het Midden-Oosten en Afrika draagt bij aan de jaarlijkse premie die Starbucks afdraagt van naar schatting meer dan EUR 2.600.000. Deze premie kunnen kleine koffieboeren investeren in gemeenschapsprojecten.

In 2009 kocht Starbucks bijna 18 miljoen kilo Fairtrade Certified koffie. Buck Hendrix, president Starbucks Europa, het Midden-Oosten en Afrika: “Het gebruik van 100% Fairtrade gecertificeerde koffie voor onze Starbucks espresso is maar één aspect van onze samenwerking. We delen ook onze collectieve kennis over het verantwoord gebruik van bronnen om het levensonderhoud van koffieboeren te verbeteren en om de beschikbaarheid van de hoogste kwaliteit koffie te garanderen. Van het inspecteren van de plantages tot programma’s om boeren te helpen hun koffiekwaliteit en milieugebruik te verbeteren, maar ook met leningen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?