RSS

DropNet wolken verzamelaar zet mist om in drinkwater

do, feb 25, 2010

Wetenschap en Natuur

DropNet wolken verzamelaar zet mist om in drinkwater

Tijdens haar Industrieel Ontwerp studie aan de Muthesius Academie schreef Imke Hoehler haar thesis over het zoeken van een oplossing voor het drinkwatertekort. Haar DropNet mist verzamelaar biedt een veelzijdig product dat letterlijk drinkwater kan oogsten uit dunne lucht en mist.

dropnet_2

Dit makkelijk in elkaar te zetten ontwerp kan ervoor zorgen dat de sombere en waterloze toekomst die klimaatwetenschappers voorspellen nooit een werkelijkheid wordt. Door gebruik te maken van natuurlijke en lokale bronnen kan de DropNet de water voorraad in geïsoleerde delen van de wereld flink verhogen.

dropnet_3

De mist-verzamelaar filtert kleine waterdruppels uit wolken en zorgt ervoor dat de druppels samensmelten. Elk DropNet kan 10 tot 20 liter water per dag verzamelen en een verzameling van deze DropNetten kan een dorp makkelijk voorzien van gezond drinkwater. Dankzij de eenvoudige tent-achtige constructie kan de DropNet door iedereen opgezet worden op elk soort grond.

dropnet_4

dropnet_5

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Ralph Dost:

    Mooie en leuke innovatie! Ik ben wel benieuwd wat de prijs is. Zo op het oog denk je dat het het zoveel hoeft te kosten.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?