RSS

Saudische vrouw krijgt toegang tot rechtbank

di, feb 23, 2010

Politiek en Samenleving

Saudische vrouw krijgt toegang tot rechtbank

RIYAD (ANP) – De emancipatie van Saudische vrouwen komt weer een kleine stap dichterbij. Binnenkort mogen vrouwelijke advocaten in Saudi-Arabië cliënten in de rechtbank vertegenwoordigen. Alhoewel het alleen familiezaken betreft, is de nieuwe regeling een winst voor vrouwen in het koninkrijk van vorst Abdullah.

De minister van Justitie, Mohammed al-Eissa, heeft zondag tegen de krant Arab News verteld dat de nieuwe wet binnen een paar dagen wordt gepresenteerd. Nu mogen raadsvrouwen alleen achter de schermen werken, maar binnenkort mogen ze familiezaken zoals scheiding en voogdij behandelen.

Naast de nieuwe rechtbankwet heeft koning Abdullah ook besloten dat vrouwen bij sommige procedures geen verplichte (mannelijke) getuige nodig hebben. Straks kunnen vrouwen zelf met hun identiteitsbewijs onroerend goed op hun naam laten registreren en sommige hypotheken afsluiten. Enige tijd terug besloot de koning al dat vrouwen nu alleen in hotels mogen overnachten.

De veranderingen lijken miniem, maar in een land als Saudi-Arabië zijn ze kleine, maar belangrijke, stappen richting meer vrijheid voor vrouwen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?