RSS

‘Ik vertel je je eigen droom’

Durft jij te dromen? Een moment stil te staan en je te bezinnen, samen of alleen? De stadsklok, een ontmoetingsplek in het stadscentrum van Almere, laat je met andere ogen kijken. Naar jezelf, anderen en tijd.

Emeke Buitelaar heeft in opdracht van de gemeente Almere een stadsklok en ontmoetingsplaats in het stadscentrum vorm gegeven. Emeke heeft haar passie voor de Mayacultuur vertaald in een kleurrijk mozaïek kunstwerk, waarin tijd en symboliek centraal staan. Geheel volgens deze cultuur heeft zij dit kunstwerk niet alleen gemaakt, maar hebben vele vrijwillige handen haar geholpen met het plakken van de steentjes.

Twee jaar lang heeft Emeke aan de ontmoetingsplaats gewerkt in haar atelier op de Creative Campus in Almere Buiten. Een ruimte die het Mac3Park tegen een gereduceerd tarief voor haar beschikbaar heeft gesteld.

Het resultaat van deze handenarbeid  is een kleurrijke ontmoetingsplek die bestaat uit vier banken en een stadsklok. Iedere bank vol symbolen vertelt in eigen kleur een verhaal. De vrouwelijk gevormde stadsklok staat centraal. Haar boodschap ‘Ik vertel je je eigen droom’, daagt je uit stil te staan. Bij jezelf. Bij je dromen.

Beleef de onthulling van de Stadsklok Time==Art mee. Kom zaterdag 27 februari naar de Schutterstraat (vlakbij de trappen Belfort) in het Stadscentrum van Almere.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?

Spring naar toolbar Uitloggen