RSS

Landelijke Finale Imagine Cup 2010

Landelijke Finale Imagine Cup 2010

Woensdag 3 maart zal de Nederlandse finale van de Imagine Cup plaatsvinden. Tijdens de landelijke finale in Amsterdam presenteren de deelnemende studententeams hun ideeën rond het thema ‘Imagine a world where technology helps solve the toughest problems’. Het thema daagt de teams uit om ict-oplossingen te bedenken op het gebied van voedselzekerheid, onderwijs, gezondheid en milieu: de millenniumdoelen.

De Imagine Cup is de grootste ontwikkelwedstrijd voor studenten ter wereld. Ruim 300.000 studenten uit 142 landen deden in 2009 mee. De deelnemende studententeams tijdens de finale van dit jaar zijn afkomstig van de Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en TU Eindhoven. Tevens zal er dit jaar een bijzondere gast aanwezig zijn: Imagine Cup-goeroe Joe Wilson zal een keynote verzorgen. Wilson is ‘Senior Director of Academic Initiatives’ bij Microsoft.

De finale van de Imagine Cup bestaat uit twee categorieën: softwaredesign en gameontwikkeling. Tijdens de Nederlandse finale zullen de teams uit de categorie softwaredesign hun idee voor een ict-oplossing presenteren. Voor de categorie gameontwikkeling is er een online competitie waarbij de teams strijden om het beste idee voor een game, ontwikkeld met XNA.

De winnaar van de Nederlandse finale van de softwarecompetitie zal ons land vertegenwoordigen bij de internationale finale die van 3 tot en met 8 juli in Polen zal worden gehouden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?