RSS

Schitterend debuut van Yvon met Unconditional Love

Schitterend debuut van Yvon met Unconditional Love

Ruim vijftien jaar lang was ze werkzaam als verloskundige, waarvan de meeste jaren in Dronten. Als geboren en getogen Drontenaar heeft ze menig plaatsgenoot op de wereld gezet. Een bijzondere ervaring. Misschien wel net zo bijzonder als haar carrièreverandering. Enkele jaren geleden is de verloskunde vaarwel gezegd en is ze gaan zingen. Op 25 januari ziet Yvon’s eerste CD ‘’Unconditional love’’ het levenslicht. Een pracht van een bevalling.

Yvon (Yvonne Tuinte-Zwanenburg) is een bijzonder mens. Ze staat altijd klaar voor een ander. Nu, maar ook toen ze als verloskundige werkzaam was. ,,Een vak dat je met veel liefde en passie moet doen, anders houd je het niet vol’’, zegt de 38-jarige zangeres, zelf ook moeder van drie kinderen. Kinderen spelen een rode draad in haar leven. Ook nu als zangeres. ,,We kunnen veel leren van kinderen. Iedereen is vaak bezig zijn kinderen goed op te voeden en ze dingen te leren. Dat moet ook, maar onbewust kun je juist ook veel van kinderen leren. Eén van mijn liedjes gaat daar bijvoorbeeld over’’.

Genre
Het is  heel moeilijk om mijn muziek in te delen in een bepaald genre. Misschien komt gevoelsmuziek het dichtst bij een goede omschrijving van mijn liedjes. Of muziek om te onthaasten. Weer in balans te raken’’. Ze denkt even na en zegt: ,,Ik wil er in ieder geval liefde mee overbrengen. Er mensen mee inspireren’’.

Gevoel
Wie naar de CD ‘’Unconditional love’’ luistert, zal beamen dat het met veel gevoel is gezongen. Als je er ontvankelijk voor bent, word je echt geraakt door de muziek. ,,Ik heb de teksten zelf geschreven. Ben een jaar geleden achter mijn piano gaan zitten en kreeg eigenlijk de teksten en akkoorden ‘’door’’. Heel bijzonder, want ik kan eigenlijk helemaal niet goed pianospelen’’, lacht Yvon. De pianopartijen op de CD zijn uitgearrangeerd en ingespeeld door Arne van der Heijden, een bevriende toetsenist. De combinatie van zang, gedragen door de virtuoze toetsenpartijen van Arne, maken van de CD op zijn zachtst gezegd een bijzonder geheel. Yvon: ,,Het is allemaal mooi in balans. Ik hoop met mijn muziek hetzelfde te bereiken bij wie ernaar luistert’’, besluit ze tot slot.

Meer info
De CD ‘’Unconditional love’’ is te bestellen via www.yvon-music.com. Op de website zijn ook voorproefjes te beluisteren en is de videoclip van de gelijknamige titelsong Unconditional love van de CD te bekijken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?