RSS

Honda’s waterstof tankstation voor thuis

di, feb 2, 2010

Wetenschap en Natuur

Honda's waterstof tankstation voor thuis

Honda heeft een nieuw prototype waterstofstation met zonnecellen in gebruik genomen. Het is ontworpen voor de thuisproductie van waterstof. Het waterstofstation past bijvoorbeeld in een garage van normale afmetingen en kan brandstofcelautos zoals de Honda FCX Clarity van waterstof voorzien.

Omdat Honda niet langer gebruikmaakt van een compressor het grootste en duurste onderdeel is het nieuwe waterstofstation het meest compacte exemplaar ter wereld. Toch is hij maar liefst 25 procent efficienter dan zijn voorganger.

Door middel van elektrolyse kan het waterstofstation waterstof (en zuurstof) uit water onttrekken. Vervolgens is het in staat om brandstofcelautos zoals de Honda FCX Clarity in acht uur van 0,5 kg waterstof te voorzien, in de meeste gevallen voldoende voor n dag woon-werkverkeer. De gebruiker produceert dus gewoon zijn eigen waterstof.

De meest ideale situatie is om de brandstofcelauto tijdens het nachttarief van een zogenaamd smart grid energienetwerk van waterstof te voorzien. Dat is goedkoper voor de gebruiker en beter voor het milieu door minder CO2-emmissie. Wanneer het waterstofstation geen waterstof produceert, geeft het duurzame energie terug aan het netwerk. Dat levert wederom een financieel voordeel voor de gebruiker op.

Tevens is het waterstofstation hierdoor energieneutraal. Honda heeft het ontwikkeld om aan de eisen van de (toekomstige) bestuurders van een brandstofcelauto te voldoen. Wanneer zij lange afstanden moeten afleggen, kunnen ze hun auto in slechts vijf minuten volgooien bij een van de openbare grote waterstofstations. Met het nieuwe meer compacte waterstofstation zijn ze nu ook in staat om de auto thuis voor woon-werkverkeer van brandstof te voorzien. (Bron: Honda)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?