RSS

FNV Vakcentrale kiest voor FSC

FNV Vakcentrale kiest voor FSC

NV Vakcentrale kiest voor verantwoord hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC). Dat staat in het donderdag ondertekende FSC-Convenant.

Hiermee neemt de FNV Vakcentrale zich voor alleen nog gebruik te maken van FSC-gecertificeerd papier en worden bij interne verbouwingen FSC-hout en houtproducten voorgeschreven. Daarnaast brengt FNV de Forest Stewardship Council en het convenant bij haar nationale en internationale contacten onder de aandacht. Ondertekening van het convenant hangt samen met het nieuwe beleid van de vakcentrale rond duurzame economische ontwikkeling. Eerder tekenden FNV Bouw en FNV Bondgenoten het convenant.

Bart van der Linden, directeur FSC Nederland, stelt vast dat er de nodige raakvlakken bestaan tussen FSC en de vakbeweging. “Net als de Vakcentrale staat ook FSC voor goede arbeidsrechten en –omstandigheden. Het is één van de fundamenten van verantwoord bosbeheer.

Uiteraard zijn wij verheugd over de samenwerking met de vakcentrale. Zo biedt het convenant ons de mogelijkheid om FSC veel nadrukkelijker onder de aandacht te brengen, ook bij de achterban van de Vakcentrale. Hoe beter mensen bekend zijn met het FSC-keurmerk, des te eerder ze kiezen voor hout en papier met het dit keurmerk, in hun werk en privé. En dat is goed nieuws voor de bossen wereldwijd.’

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?