RSS

Trichet steunt bankenplan Obama

wo, jan 27, 2010

Economie en Ondernemen

Trichet steunt bankenplan Obama

FRANKFURT (AFN) –  De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, steunt de plannen van de Amerikaanse president Barack Obama om de risico’s van banken in te perken. Die maatregelen zouden volgens hem wel wereldwijd gecoördineerd moeten worden, zei hij woensdag in een interview met The Wall Street Journal.

Obama deed vorige week vergaande voorstellen om de omvang van grote banken te beperken. Daarbij zou het banken onder meer verboden worden om voor eigen rekening te handelen met geld dat door spaarders is ingelegd. Die plannen lijken volgens Trichet op de ideeën van de ECB. ,,We moeten ervoor zorgen dat de banken zich richten op het financieren van de reële economie”, zei hij tegen de Amerikaanse zakenkrant.

Volgens Trichet worden de plannen nauwgezet bestudeerd door de ECB. Analisten vragen zich echter af of hij daarbij ook steun zal krijgen van belangrijke eurolanden als Duitsland en Frankrijk, die er weinig brood in zouden zien hun eigen grootbanken te moeten ontmantelen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?