RSS

Bos steunt plan Obama voor veiligere banken

di, jan 26, 2010

Economie en Ondernemen

Bos steunt plan Obama voor veiligere banken

In Nederland groeit de steun voor de jongste plannen van de Amerikaanse president Obama om de banken op te splitsen in veilige en risicovolle delen. Het spaargeld van consumenten moet op die manier beter worden beschermd.

Minister Bos van Financiën schaart zich als eerste Europese bewindsman achter het neuwe bankenplan van president Obama. In een brief aan zijn Amerikaanse collega Timothy Geithner staat dat hij de Amerikaanse hervormingsplannen van harte ondersteunt. Bos werpt zich in de brief op als pleitbezorger van het bankenplan. Hij wil in Europa de discussie aanzwengelen over een splitsing tussen ‘durfbanken’ en ‘veilige banken’.

Ook gaat hij proberen om het onderwerp op de agenda van de G20 te zetten.

De SP ziet liever dat Bos actie onderneemt “in plaats van fanmail naar Obama te sturen”. Volgens Kamerlid Irrgang moet de minister voorkomen dat banken in Nederland “gokken op de beurs met het geld van spaarders”. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Niels Bom:

    Het lijkt mij een goed idee om geen bedrijven te hebben, inclusief banken, die “te groot zijn om te falen” en die in het geval van falen dan gered moeten worden door de overheid.

    Als een bedrijf wanprestaties levert moet het daarvoor de consequenties dragen, net als individuen in onze samenleving.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?