RSS

Spaanse windmolenparken leveren meer energie dan 11 nucleaire centrales

ma, jan 18, 2010

Wetenschap en Natuur

Spaanse windmolenparken leveren meer energie dan 11 nucleaire centrales

Spaanse windenergieparken met een theoretische maximumcapaciteit van bijna 18GW hebben 11.5 GW vermogen gegenereerd, dit is ongeveer 53% van het totale elektriciteitsverbruik in Spanje. Deze productie was een nieuw record in het land dat derde staat van landen met de meeste windturbines.

Het nieuwe record, wat het oude record van 44% verbeterde, is te danken aan de sterke winden die het Iberische schiereiland teisterden. De totale productie van de windmolenparken staat gelijk aan dat van 11 nucleaire centrales.

De massale productie betekent ook dat er meer elektriciteit beschikbaar was dan nodig. Dit overschot aan energie is gebruikt door hydro-elektrische parken om water terug naar de dammen te pompen, dit voor het genereren van elektriciteit in de toekomst.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Jaap Langenbach:

    Dit is helemaal geen “happy News”, want het betekent dat de verhouding tussen gevraagd vermogen en maximaal windvermogen scheef aan het groeien is. Spanje loopt dus achter met het zorgen voor opslag van windstroom en het sturen van de vraag er naar. Aan deze piekproducties hebben we niets, we moeten constante windstroom hebben die ook bij hoog windaanbod benut kan worden.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?