RSS

Physalia is een amfibische tuin die de europese waterwegen kan opschonen

za, jan 16, 2010

Wetenschap en Natuur

Physalia is een amfibische tuin die de europese waterwegen kan opschonen

De VN schat dat het aantal bewoners van deze aarde in 2050 gegroeid zal zijn tot 9.2 miljard. Maar zelfs nu in 2010 zijn er meer dan een miljard mensen die geen direct toegang hebben tot drinkwater. Vincent Callebaut Architecten heeft een oplossing bedacht om waterwegen effectief op te schonen in de vorm van een drijvende tuin die 100% zelfvoorzienend is op het gebied van energie.

physalia_2

De amfibische tuin heeft de naam Physalia meegekregen, geinspireerd door de staatkwal (of eigenlijk een complexe kolonie van vier soorten poliepen) genaamd de ” Physalia Physalis” wat letterlijk “water bubbel” betekent.

physalia_3
Dit aquatisch systeem is een samenwerking van de natuur en biotechnologie ontwikkeld om te kunnen navigeren op de Europese rivieren tussen de Donau en de Volga, de Rijn en de Guadalquivir, maar ook tussen de Euphraat en Tiger rivier. De nul-koolstof uitstoot architectuur is ontwikkeld om duurzame energie te oogsten. Het prototype moet energie postief zijn, wat betekent dat het meer energie genereert dat het verbruikt.

physalia_4physalia_6
Het dak van de Physalia heeft een dubbele pneumatisch membraan uitgerust met fotovaltaische zonnecellen. Onder de romp zitten hydro-turbines die de energie van de stroming omvormen naar hydroelectriciteit. De oppervlakte van de contstructie is gemaakt van aluminium staal met een laag van TiO2 dat reageert op ultraviolette straling om water op te schonen.

physalia_5
physalia_9

De chemische en koolzuurhoudende afval dat wordt afgestoten door boten en bedrijven wordt ook opgenomen door de Physalia. De amfibische tuin kan vervolgens door haar hydraulische netwerk het water biologisch schoonmaken.

physalia_7

De Phsalia heeft verschillende tuinen aan boord zoals een “Fire Garden” en een “Air Garden”. De “Water Tuin” toont de ingang van de Phsalia. Het hart van het bouwwerk heet “Earth Garden” wat is vernoemd naar internationale onderzoekers die het aquatische ecosysteem onderzoeken.

physalia_8

physalia_10

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Niels Bom:

    Ziet er mooi uit, en als het werkt en betaalbaar is: goed idee! Ik zou wel op zo’n boot een rivier willen afzakken in de zomer!

  2. Jeroen:

    Genoeg wijn, stokbrood en kruidenkaas inslaan en dan de route Rijn – Guadalquivir volgen naar Spanje…kan best een geslaagde zomervakantie zijn lijkt me. Boekje(s) mee, muziek mee en natuurlijk zwembroek mee.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?