RSS

Nederlandse kinderen het gelukkigst

vr, jan 15, 2010

Politiek en Samenleving

Nederlandse kinderen het gelukkigst

Kinderen in Nederland zijn gelukkiger dan leeftijdgenootjes in 21 andere ontwikkelde landen. Dat heeft Unicef Duitsland onderzocht. Zij voelen zich het gelukkigst en hebben veel betere relaties met hun ouders en broers en zussen dan kinderen in andere ontwikkelde landen.

Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek waartoe Unicef-Duitsland opdracht heeft gegeven. Twee jaar geleden bleek uit een ander Unicef-onderzoek ook al dat Nederlandse kinderen het gelukkigst zijn van alle leeftijdgenoten in ontwikkelde landen.

De Duitse wetenschappers bepaalden het geluk van kinderen in 21 industrielanden aan de hand van zes criteria: de materiële situatie, gezondheid, opleiding, relaties met de ouders, broers, zussen en leeftijdgenoten, veiligheid en de subjectieve ervaring van geluk.

Wat de kansen op een goede opleiding betreft, hoeven de Nederlandse kinderen alleen hun leeftijdgenoten uit Finland voor te laten gaan. Op dat criterium scoren landen als Noorwegen, de Verenigde Staten en Spanje aanzienlijk slechter.

Lijdt in Duitsland 12 procent van de kinderen aan overgewicht en gebrek aan beweging, in Nederland is dat ’slechts’ 8 procent. Toch staat Nederland bij het criterium gezondheid slechts op de zesde plaats, achter onder meer Zweden (1e) en Tsjechië (3e).

Na de Nederlandse kinderen komen hun Zweedse en Finse leeftijdgenoten op de tweede en derde plaats. De Verenigde Staten sluiten de rij van 21 landen. Wat de materiële situatie en de relatie met ouders, broers en zussen en leeftijdgenoten betreft scoren de Amerikaanse kinderen het slechtst van alle landen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?