RSS

‘Eindversie zorgplan VS heel dichtbij’

'Eindversie zorgplan VS heel dichtbij'

WASHINGTON – De Democraten in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden van het Amerikaanse Congres hebben bijna overeenstemming bereikt over een plan voor de hervorming van de gezondheidszorg. Dat heeft de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Steny Hoyer, vrijdag laten weten.

„Ik hoop zeker dat we binnen de komende 24, 48, 72 uur een akkoord hebben tussen de Senaat en het Huis”, aldus Hoyer. Beide kamers van het parlement hebben al ingestemd met hun eigen versies van het hervormingsplan van president Barack Obama. Beide versies bevatten slechts een paar, maar wel essentiële verschillen, onder meer qua abortusrecht.

De eindversie moet door het Huis en de Senaat worden goedgekeurd. De Democraten hebben in beide kamers een ruime meerderheid, maar in de Senaat kan één tegenstem binnen eigen gelederen al een streep door de plannen betekenen.

Het zorgplan is het belangrijkste binnenlandse hervormingsproject van Obama. Het moet onder meer leiden tot een flinke kostenbesparing op de peperdure gezondheidszorg en tientallen miljoenen onverzekerden verzekeren. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?