RSS

‘Windmolens moeten verder van Urk’

'Windmolens moeten verder van Urk'

Het megawindpark dat in de Noordoostpolder gebouwd zal worden moet verder van Urk worden geplaatst dan in de huidige plannen. Twee dijken die dichtbij het dorp liggen, moeten gevrijwaard blijven van windmolens.

Provinciale Staten van Flevoland hebben donderdagavond unaniem ingestemd met een advies van deze strekking aan minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken).

Volgens het plan moeten in de Noordoostpolder 93 windmolens verrijzen. Provinciale Staten zijn daar voorstander van, maar willen het zicht op de historische kern van het vissersdorp beschermen. Ook als dat betekent dat er 10 procent minder windmolens worden gebouwd, aldus het amendement. Op de Westermeerdijk en de Zuidermeerdijk zien de Statenleden liever geen windmolens.

De plannen voor het windmolenpark, dat over drie jaar het grootste van Nederland moet zijn, stuiten in Urk op felle weerstand. De windturbines van windpark Noordoostpolder komen volgens het plan 1,6 kilometer van Urk af te staan. Volgens de gemeente gaat dat ten koste van het dorpsgezicht. De gemeente stelde dat onlangs ook in een brandbrief aan de Tweede Kamerfracties. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Jelmer:

    Als urk zo ‘natuurgetrouw’ moet blijven… zullen we dan alle auto’s, electriciteit etc ook uit het dorp weren, alleen nog maar zeilboten, dames en heren in klede dracht, paard en wagen en zondag stil op straat, behalve op het voetpad dat naar de kerk loopt,
    not so happy news, voor de rest, top site!!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?