RSS

Obama investeert 2 miljard in groene banen

ma, jan 11, 2010

Economie en Ondernemen

Obama investeert 2 miljard in groene banen

De Amerikaanse president Barack Obama wil extra maatregelen treffen om de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten uit het slop te tillen. Dat zei een economisch topadviseur van Obama zondag op nieuwszender CNN.

,,We hebben het over maatregelen die nu genomen moeten worden om de banengroei te stimuleren. Je krijgt het begrotingstekort niet onder controle met 10 procent werkloosheid”, aldus Christina Romer. Zij is voorzitster van de economische adviesraad van Obama.

President Barack Obama gaat onder andere 2,3 miljard dollar vrijmaken voor financiële stimuli, gericht op het creëren van banen in de productie van groene energie in de Verenigde Staten. De kredieten, die uit het relanceplan van 787 miljard dollar moeten komen, hebben tot doel om “tienduizenden banen te creëren in de fabricatie van propere technologie”.

In totaal werden 183 projecten in 43 Amerikaanse staten geselecteerd in sectoren zoals de productie van zonnepanelen, windmolens en intelligente elektriciteitsmeters voor een verbetering van het Amerikaanse elektriciteitsnet. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?