RSS

Horeca gaat voor duurzaamheid

Horeca gaat voor duurzaamheid

Veel horecaondernemers investeren dit jaar ondanks de economische tegenwind in een duurzame onderneming. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de vakbeurs Horecava.

Ruim 90 procent van de ondernemers geeft aan te investeren in duurzaamheid, de helft zelfs meer dan in 2009. Meer dan de helft (57 procent) houdt binnen het bedrijf rekening met duurzaamheid, slechts 1 procent van de respondenten doet dit nooit.

Bij 80 procent van de ondernemers richt de duurzaamheid zich op het energieverbruik, 54 procent noemt het gebruik van duurzame ingrediënten en het gevoerde assortiment. Verder zegt de helft van de exploitanten duurzaamheid te betrekken bij het productieproces en de bedrijfsvoering, terwijl 38 procent dit doet bij de keuze van materialen bij de inrichting van de zaak.

De helft van de ondernemers zegt dat de economische crisis niet van invloed is op de investeringen in duurzaamheid. Slechts een kwart stelt investeringen uit, terwijl slechts 5 procent minder of helemaal niet investeert.

Het onderzoek onder 1600 horecaondernemers loopt vooruit op de Horecava, volgende week in de Amsterdam RAI. Ook daar staat duurzaamheid hoog op de agenda. Zo is er de lancering van de campagne duurzame vis op de kaart, de verkiezing van het duurzaamste fastservicebedrijf en duurzame nominaties voor de Horecava Innovation Award. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Watercompany:

    Na de gratis kraanwater actie van de VARA lijkt dit dagelijks nieuws. Middels Earth Water, Join the Pipe en waterkoelers voor gekoeld plat en koolzuurhoudend water zijn er veel mogelijkheden de Horeca hierin te faciliteren. Succes

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?