RSS

Consumenten optimistischer

vr, dec 18, 2009

Economie en Ondernemen

Consumenten optimistischer

Nederlandse consumenten zijn momenteel minder pessimistisch over de economie dan in november. Dat bleek vrijdag uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De graadmeter voor het consumentenvertrouwen verbeterde in december van min 14 naar min 11. Dat betekent dat de pessimisten deze maand minder sterk de overhand hadden dan in de vorige maand.

Consumenten waren vooral positiever over het economisch klimaat. Zowel het oordeel over de ontwikkeling van de economie in de afgelopen maanden als over de vooruitzichten voor de komende tijd was minder somber dan in november. Er zijn inmiddels meer mensen optimistisch over de economie in het komende jaar dan dat er pessimisten zijn.

De koopbereidheid van de consumenten nam echter nog niet toe. Dat kwam vooral omdat het oordeel over de ontwikkeling van de persoonlijke financiële situatie in het komende jaar niet verbeterde. Er waren wel iets meer consumenten die de huidige periode gunstig vinden voor het doen van een grote aankoop dan in november. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?