RSS

Carrotmob Utrecht beloont duurzaamste poppodium

Carrotmob Utrecht beloont duurzaamste poppodium

Één Utrechts poppodium zal binnenkort de eerste Carrotmob van Utrecht binnenhalen. De podia kunnen bieden op deze verduurzamingsactie die significante hoeveelheid extra omzet oplevert voor het podium. Carrotmob Utrecht houdt ze de wortel voor.

Het fenomeen Carrotmob is overgewaaid uit de Verenigde Staten en verspreidt zich snel over de wereld. Het principe is simpel. Consumenten bundelen hun koopkracht in één winkel en in ruil investeert de ondernemer de winst deels in milieuvriendelijke maatregelen. Een Carrotmob kan overal plaatsvinden: in supermarkten, kledingwinkels of, zoals in Utrecht, bij poppodia.

Carrotmob Utrecht vraagt nu aan poppodia, via een systeem van bieden, hoeveel procent van de dagomzet ze over hebben om hun podium te verduurzamen. Degene met het hoogste bod krijgt de Carrotmob. De poppodia bepalen dus zelf welk percentage van de omzet ze willen besteden.

Dubbel winst
Op die manier behaal je flinke winst voor het klimaat en de portemonnee van de winkelier. Veel poppodia zijn bijvoorbeeld slecht geïsoleerd, waardoor de energierekening erg hoog is. Of ze serveren voornamelijk snacks die slecht voor de gezondheid van mens en milieu zijn. Dat kan veel beter. Je moet als eigenaar natuurlijk wel even weten dat je veel duurzame investeringen snel hebt terugverdiend. Veel ondernemers hebben wat anders aan hun hoofd: een Carrotmob geeft ze een buitenkans.

De winnende ondernemer krijgt naast de extra klandizie ook een deskundig energie-advies. Zodat de winkelier de juiste investeringen doet om maximaal te besparen op energie en de uitstoot van broeikasgassen. De klanten weten daardoor dat hun geld goed wordt gebruikt.
Carrotmob Utrecht verwacht dat de eerste actie in januari 2010 zal plaatsvinden. De ontwikkelingen rond de Carrotmob zijn te volgen via de site van Carrotmob Utrecht. Je kunt de Carrotmob steunen door je alvast aan te melden als fan op Facebook en ze te volgen op Twitter. Poppodia kunnen zich ook al melden via de website.

http://utrecht.carrotmob.org

Carrotmob Makes It Rain from carrotmob on Vimeo.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?