RSS

De Natuurlijke Tijd – 13 t/m 25 december

De Natuurlijke Tijd – 13 t/m 25 december

De oude Maya cultuur uit Mexico en Guatemala heeft prachtige kennis achtergelaten over de sterren en de kalender. Omdat wij van HappyNews ook graag de eenheid met de natuur willen herstellen, plaatsen we hier, in samenwerking met Maya Tzolkin, om de 13 dagen een nieuwe Wavespell. Elke dag heeft een eigen energie gebaseerd op een combinatie van een Zonnezegel, met namen als Draak, Wind, Krijger en Adelaaar en een Toon. De Tonen lopen van 1 tot en met 13.  Zo’n periode van 13 dagen wordt een Wavespell genoemd – golfbetovering  – omdat er 13 dagen een bepaalde energie is, die bepaald wordt door de eerste dag van een Wavespell. Ook als je geen enkele weet hebt van het bestaan van Wavespells zijn ze er, net zoals de seizoenen van het jaar er gewoon zijn. Kijk maar eens of je het ga herkennen in je leven. In het 13 Manen Werkboek staan speciale notitiepagina’s zodat je jouw ervaring tijdens de wavespells kunt bijhouden.

12zaadGele Zaad Wavespell
kin 144 t/m 156
13 – 25 december

Het schenkende / weten wanneer het tijd is
Bewustzijn, Rijpen / Gericht bezig zijn, Opbloei

Zegel Zaad: Zaad is zowel het zaad zelf waarin alle toekomstmogelijkheden opgeslagen liggen, als de vruchtbare aarde waarin alles zich bevindt om het zaad te laten ontkiemen en tot opbloei te laten komen. Zaad is doelgerichte actie, potentie, groeikracht en ontwikkeling.

Zaad Wavespell: Het zaad is de verzamelplek van alle talenten en vermogens. Wat is er nodig om het zaad te laten ontkiemen? Deze dagen kan je creativiteit en seksualiteit blokkeren. Vraag je af of je eigen oordeel je in de weg zit, waardoor je je niet ten volle kunt te ontplooien. Ideeën als ‘ dat kan ik toch niet’, ‘zweten is vies’ of ‘ik word toch nooit de beste’ werken remmend op de ontkieming van het zaad. Geef het niet op, ga niet bij de pakken neerzitten want Zaad wil ontkiemen! O ja, word ook niet te ongeduldig, want ook dat hoort bij de Zaad Wavespell: Zaad weet wanneer het tijd is te ontkiemen en te bloeien.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?