RSS

VS willen geld vrijmaken voor klimaatfonds

VS willen geld vrijmaken voor klimaatfonds

De Verenigde Staten willen een bijdrage leveren aan een klimaatfonds voor arme landen die kampen met de gevolgen van klimaatverandering. Washington weigert echter de vervuiling door broeikasgassen uit het verleden ,,te repareren”.

Dat lieten de Amerikaanse onderhandelaars woensdag weten in de Deense hoofdstad Kopenhagen. ,,We erkennen onze historische verantwoordelijkheid voor het vrijkomen van de emissies, maar we weigeren de rol van schuldige te spelen”, aldus Todd Stern, een van de Amerikaanse onderhandelaars.

Onder andere China en India vinden dat de VS de problemen met het klimaat hebben veroorzaakt door meer dan een eeuw lang vieze fabrieken te laten draaien. Daarom moeten de VS het probleem nu ook maar oplossen, stellen Peking en New Delhi.

Voor het slagen van de klimaattop is het van belang dat China en de VS het eens worden over een aantal zaken. Ook moeten de ontwikkelingslanden onderling consensus bereiken. Nu vindt een aantal landen dat de VS ambitieuze doelen moeten stellen, terwijl andere landen middelmatige doelen en een donatie in het klimaatfonds voldoende vinden. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?