RSS

Campagne wijst op gevolgen van vlees eten

Campagne wijst op gevolgen van vlees eten

Een eigentijdse multimediale campagne die zowel volwassen als jongeren op een aansprekende manier wijst op de gevolgen van het eten van vlees, vis en zuivel. Tofik Dibi, Tweede Kamerlid GroenLinks is blij dat het door hem en PvdA’er Harm Evert Waalkens ingediende plan voor zo’n publiekscampagne dinsdag steun kreeg van de Tweede Kamer.

Dibi hoopt dat de campagne ertoe leidt dat mensen minder vlees en vis gaan eten. ,,Het eten van vlees en zuivel draagt voor 15 tot 20 procent bij aan de totale uitstoot van het broeikasgas CO2. Net zo alarmerend zijn de gevolgen van het eten van vis. Als we zo doorgaan zijn de oceanen in 2050 leeggevist.”

Het Kamerlid spreekt van een belangrijk signaal zo kort na de maandag begonnen klimaattop in Kopenhagen. Hij wil mensen bewust maken van ,,wat wij gezamenlijk kunnen bereiken voor een duurzame wereld”. Hoe eerder, hoe beter, vindt Dibi.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?