RSS

1 tot 3 miljard Europese steun voor ontwikkelingslanden

1 tot 3 miljard Europese steun voor ontwikkelingslanden

De Europese Unie zou zich deze week bereid verklaren om “tussen 1 en 3 miljard euro” vrij te maken voor directe steun aan de ontwikkelingslanden. Dat moet hen in staat stellen mee de strijd aan te gaan tegen de klimaatverandering, schreef de Financial Times Deutschland gisteren, op basis van diplomatieke bronnen.

Het Franse persagentschap AFP citeert ook een tekst die op de Europese top van donderdag en vrijdag zou moeten worden goedgekeurd. Daarin luidt het dat “het akkoord van Kopenhagen ook voorschriften zal moeten bevatten over directe hulp meteen na Kopenhagen, vanaf 2010” en dat de EU “bereid is directe steun ter waarde van minstens X miljard euro te voorzien voor de jaren 2010 tot 2012.” De steun aan de ontwikkelingslanden wordt één van de heetste hangijzers tijdens de onderhandelingen in Kopenhagen. In het totaal verwacht de EU dat er zo’n 100 miljard euro per jaar aan internationale middelen zullen nodig zijn om de armste landen bij te staan, aldus AFP.

Ook het hoofd van het VN-klimaatbureau, Yvo De Boer, oordeelt dat de rijkste landen per jaar “minstens 10 miljard aan directe steun op tafel zullen moeten leggen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?