RSS

Kabinet Nepal vergadert op Mount Everest

Kabinet Nepal vergadert op Mount Everest

KATHMANDU – In de aanloop naar de klimaattop in Kopenhagen heeft het kabinet van Nepal vrijdag op bijzondere wijze aandacht gevraagd voor de klimaatveranderingen in eigen land.

De 21 ministers vergaderden een half uur op de Mount Everest, met hulp van zuurstofmaskers en warme kleding. Een helikopter bracht de regeringsploeg naar een plateau op een hoogte van 5200 meter, nabij het basiskamp van de hoogste berg ter wereld.

Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat de temperatuur op de Mount Everest (8848 meter) en in het Himalayagebergte relatief nog sneller stijgt dan in de rest van Zuidoost-Azië. Er valt minder sneeuw in het gebergte en duizenden gletsjers smelten.

De regering van Nepal hoopt dat de vergadering net zoveel media-aandacht zal opleveren als een soortgelijke mediastunt van de Maldiven. Het kabinet van deze eilandengroep in de Indische oceaan vergaderde in oktober onder water. Daarmee werd aandacht gevraagd voor het feit dat de laag gelegen eilandengroep dreigt te verdwijnen onder de stijgende zeespiegel.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?