RSS

Wereldeconomie groeit weer

do, nov 19, 2009

Economie en Ondernemen

Wereldeconomie groeit weer

PARIJS (AFN) – De wereldeconomie is weer aan het groeien. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar donderdag gepubliceerde Economic Outlook. De OESO is een denktank voor dertig industrielanden, waaronder Nederland.

De economische groei in de OESO-landen zal volgend jaar uitkomen op 1,9 procent tegen een krimp van 3,5 procent dit jaar. Bij de publicatie van de vorige Economic Outlook, in juni, werd nog uitgegaan van een groei van 0,7 procent.

De OESO verklaarde in september al dat de recessie haar einde naderde. De afgelopen maanden is de wereldhandel aangetrokken, vulden bedrijven weer voorraden aan en werd geprofiteerd van sterke economische groei in Azië, en vooral in China, dat geen lid is van de OESO.

De Amerikaanse economie zal in 2010 een groei van 2,5 procent laten zien, verwacht de OESO. Japan volgt met 1,8 procent, de eurozone blijft steken op 0,9 procent. De groei van de OESO-landen, plus Brazilië, Rusland, China en India komt uit op 3,4 procent.

Voor Nederland voorziet de OESO volgend jaar een economische groei van 0,7 procent na een achteruitgang van 4,3 procent dit jaar.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?