RSS

Vrouwelijk ondernemerschap is maatschappelijker

Vrouwelijk ondernemerschap is maatschappelijker

AMSTERDAM (AFN) – ,,De ambitie van mannen is om in de Quote 500 te komen. Daar is niets mis mee, maar vrouwen hebben een andere, meer maatschappelijke manier van ondernemerschap.” Dat zei Senay Özdemir, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift SEN, deze week tijdens een bijeenkomst van de Stichting Yente en WO=MEN over maatschappelijk vrouwelijk ondernemerschap.

Yvette van Dok van de Stichting Yente sluit zich hierbij aan. ,,Vrouwen zijn niet uit op winst, maar op het versterken van hun achterban. Hierdoor sijpelen investeringen in vrouwelijk ondernemerschap verder door naar de maatschappij dan bij mannelijk ondernemerschap. Van elke euro gaat 90 cent naar hun gezin.”

Tijdens de bijeenkomst wisselden zo’n tachtig vrouwen, voornamelijk ondernemers, hun ervaringen uit, met als bindende factor dat elke vrouw ‘iets maatschappelijks’ wil bijdragen. Dat gaat van het bouwen van milieuvriendelijke websites tot het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap in ontwikkelingslanden door ze in contact te brengen met vrouwen in westerse landen.

,,Vrouwen hebben vaak een minder goede toegang tot financiering en markten door een gebrek aan een netwerk. Dit komt doordat vrouwen vaak vanwege maatschappelijke en persoonlijke redenen meer thuis zitten”, aldus Angelica Senders van ontwikkelingsorganisatie ICCO.

,,Vrouwen in Kenia hebben bijvoorbeeld geen erfrecht”, zegt Ina Oostrom van Yente. ,,Hierdoor hebben ze vaak geen onderpand als ze een lening willen krijgen bij de bank.” Om vrouwen uit deze achterstandspositie te halen, brengt Yente vrouwen in ontwikkelingslanden in contact met vrouwen in westerse landen. ,,Vrouwen in rijke landen willen graag juist iets maatschappelijks doen, dus zo helpen we beide partijen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?