RSS

Marokko investeert 9 miljard in zonne-energie project

Marokko investeert 9 miljard in zonne-energie project

Marokko heeft een ambitieus zonne-energie project onthuld met een capaciteit van 2.000 megawatt. De investering is goed voor 9 miljard dollar.
 
Het project wordt verspreid over 5 locaties die gerealiseerd worden tussen nu en 2020 in Ouarzazate (500 MW), Laâyoune, Boujdour (Sahara), Tarfaya (ten zuiden van Agadir) en Ain Beni Mathar (ten oosten van Fez, in, het centrum). De vier laatste locaties, kleiner van die van Ouarzazate, zullen een capaciteit hebben van 100 tot 500 MW. Het geheel beslaat een oppervlakte van 10.000 hectare.
 
Het programma werd voorgesteld tijdens een ceremonie die voorgegaan werd door koning Mohammed VI in aanwezigheid van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Het project zal een jaarlijkse besparing van een miljoen ton aardolie opbrengen, goed voor bijna 500 miljoen dollar. En het zal ervoor zorgen dat Marokko 3,7 miljoen ton CO2 minder per jaar uitstoot volgens minister van Energie en Mijnen Amin Benkhadra. De financiële kant van het project verbindt overheidskapitaal en privékapitaal uit zowel binnen- als buitenland.
 
Marokko importeert bijna haar volledige energie, voornamelijk uit het Midden Oosten, voor een bedrag dat in 2008 opliep tot meer dan 6 miljard dollar. In 2020, wanneer het programma operationeel zal zijn, zal haar productie goed zijn voor 42% van de elektriciteitsbehoefte van Marokko.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?