RSS

Steun voor kapitalisme neemt af

Steun voor kapitalisme neemt af

Wereldwijd is slechts 11 procent van de mensen tevreden met het kapitalistische systeem. Dat blijkt uit een mondiale opiniepeiling van de Britse omroep BBC onder 29.000 mensen in 27 landen. Het merendeel van de ondervraagden wil hervormingen en eerlijker verdeling van de welvaart.

In de Verenigde Staten en Pakistan heeft men het meeste vertrouwen in het kapitalisme: een op de vijf vindt dat het systeem goed werkt. In Frankrijk denkt echter 43 procent van de bevolking dat het kapitalisme gebrekkig functioneert. Dat is 38 procent in Mexico en 35 procent in Brazilië.

In alle landen, op Turkije na, zijn de ondervraagden voorstander van betere regulering door de overheid. Dat heeft volgens de onderzoekers vooral te maken met de economische crisis van het afgelopen jaar. Velen vinden dat die te wijten is aan een gebrek aan controle.

De BBC deed de peiling twintig jaar na de val van de muur in Berlijn. Volgens de omroep is er sindsdien veel veranderd: in 1989 werd het kapitalisme nog gezien als hét systeem. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?