RSS

Huis stemt in met zorgplan Obama

Huis stemt in met zorgplan Obama

De Amerikaanse president Barack Obama is ervan overtuigd dat ook de Senaat instemt met de hervorming van het Amerikaanse zorgstelsel, nu het Huis van Afgevaardigden zaterdagavond akkoord ging met de drastische ingrepen in het systeem.

Ik heb er alle vertrouwen in”, aldus de Democratische president in een schriftelijke reactie op de “historische” stemming. Hij verwacht nog dit jaar zijn handtekening onder de wet te kunnen zetten.

Van de 435 afgevaardigden in het Huis stemden er 220 voor, twee meer dan de benodigde meerderheid van 218. De Democraten hebben echter 258 zetels in deze kamer van het parlement, zodat enkele tientallen partijgenoten van Obama tegenstemden. In de Senaat echter kan de president zich praktisch geen dissidenten uit de eigen rijen veroorloven.

Nipte overwinning Obama
Samen met de meeste Republikeinen vrezen de afwijkende Democraten in het Huis te veel overheidsbemoeienis of zij maken zich zorgen over de verwachte kosten van ruim 800 miljard euro.

Ook was eerder zaterdag een amendement aan het wetsvoorstel gekoppeld om de financiële steun voor abortus verder te beperken. Dat kan voor sommige liberale Democraten onverteerbaar zijn geweest, zodat ook zij nee stemden.

De Verenigde Staten zijn het enige geïndustrialiseerde land waarin niet alle inwoners verzekerd zijn van een ziektekostenverzekering. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?