RSS

Fluid: Amfibie paviljoen voor de Wereld Expo 2012 kan varen

do, nov 5, 2009

Wetenschap en Natuur

Fluid: Amfibie paviljoen voor de Wereld Expo 2012 kan varen

Fluid, een van de meest opzienbare ontwerpen voor de langverwachte World Expo 2012 in Yeosu, Zuid Korea is een walvis-achtig paviljoen ontworpen door Peddle Thorpe Architects in Melbourne. De drijvende tentoonstellingsruimte is ontwikkeld op basis van het concept van aanpassing, dit maakt het gebouw bruikbaar voor vele scenarios, zelfs na de Wereld Expo.

fluid-02

Met het omgevingsbewuste design heeft Liquid bijna geen effect op het kustecosysteem. Het heeft ook nog een andere leuke eigenschap, nadat Fluid klaar is in Yeosu kan het hele gebouw naar andere steden gevaren worden. Het is namelijk een amfibie gebouw.

Het concept van Fluid is oorspronkelijk ontwikkeld voor PTA door Antoine Damery, die bekend staat om zijn duurzame en omgevingsbewuste ontwerpen. Duurzaamheid en behoud zijn integrale elementen van het design van het gebouw, het dient ook als metafoor voor veranderingen in de opkomende stad Yeosu. Fluid zal in de haven worden vastgelegd en zal meebewegen met de getijden. Het heeft een erg organische vorm en Fluid heeft zelfs gelijkenissen met waterdieren, met haar vloeiende lijnen en gladde gevel.

 

fluid-03

De hoop van PTA en Antoine Damery is dat Fluid samenwerking zal stimuleren tussen de Aziatische en Pacifische landen, vooral op het gebied van bescherming van de oceanen en ecosystemen. Het interieur van het paviljoen is open, en in staat om verschillende soorten evenementen te organiseren.

Fluid wordt duurzamer doordat de levensduur en nuttigheid van het paviljoen wordt uitgebreid. Voor de Wereld Expo van 2012 kan Fluid de Aziatische kuststeden een bezoekje brengen om evenementen, feesten, concerten en tentoonstellingen te verzorgen. Dit betekent dat er geen nieuwe paviljoenen gemaakt hoeven te worden in deze steden, want de Fluid kan ingezet worden! (Via Inhabitat)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?