RSS

Kabinet Nepal vergadert op Mount Everest

Kabinet Nepal vergadert op Mount Everest

KATHMANDU – Het Nepalese kabinet gaat een vergadering houden op Mount Everest om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde als gevolg waarvan de gletsjers smelten. Dat heeft de Nepalese minister van bos- en bodembeheer maandag gezegd.

Het kabinet houdt de vergadering later deze maand op 5.300 meter hoogte in het basiskamp waar bergbeklimmers de klim naar de top van Mount Everest aanvangen.

Vorige maand hield de regering van de Malediven ook al een vergadering op een bijzondere plek om aandacht te vragen voor de klimaatproblematiek. Om uiting te geven aan hun vrees dat de eilandengroep onder water komt te staan, vergaderden ministers en president zes meter onder het wateroppervlakte van een lagune.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?