RSS

Fairtrade Restaurant Week 1-7 November 2009

di, okt 27, 2009

Gezondheid en Voeding

Fairtrade Restaurant Week 1-7 November 2009

Van 1 t/m 7 november 2009 organiseren Puur! uit eten, dé duurzame culi­naire gids en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk, samen de eerste Fairtrade Restaurant Week van Nederland. Je kunt de hele week verantwoord uit eten en genieten van een (h)eerlijk Fairtrade menu.

 

Inmiddels hoef je geen zoektocht meer te starten om Fairtrade producten te kopen, want door het toenemende aanbod in de supermarkten en warenhuizen kun je doorgaans gewoon bij jouw eigen supermarkt terecht. Maar wanneer je uit eten gaat in een restaurant of eetcafé is dit vaak wat lastiger, en daar gaan we iets aan doen.

Om het gebruik in de horeca te stimuleren organiseren Puur! uit eten en Stichting Max Havelaar de Fairtrade Restaurant Week. Ambassadeur van (h)eerlijk eten tijdens deze week is de bekende tv-chef-kok Jeremy Vermolen van Eethuis Den Dieje in Roosendaal.

Tropische vruchten zoals ananas, mango en bananen, maar ook avocado, vanille, rijst, chocolade, honing, wijn, olijfolie en vruchtenbier. Deze opsomming betreft slechts een greep uit de lijst van ingrediënten die de basis vormen voor de smaakvolle en duurzame gerechten die tijdens de Fairtrade Restaurant Week worden geserveerd. De kwaliteit staat uiteraard voorop, maar smaakbeleving en het verhaal achter het product gaan hand in hand. Want een gerecht met een mooi verhaal smaakt immers nog beter!

Reserveer een restaurant bij jou in de buurt en vraag naar het speciale Fairtrade menu. Elk restaurant is vrij dit zelf samen te stellen. Natuurlijk moet er minimaal één Fairtrade ingrediënt in elk gerecht zijn verwerkt. En indien mogelijk natuurlijk liefst zoveel mogelijk.

Meer informatie: www.fairtraderestaurantweek.nl en www.puuruiteten.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?