RSS

De top 5 gepimpte ‘groene auto’s’

De top 5 gepimpte 'groene auto's'

We vinden het fantastisch om gepimpte duurzame auto’s te zien die de effectiviteit van bestaande auto’s verbeteren, maar er zijn slechts enkele die de aanpassingen naar een totaal ander niveau brengen. Deze auto’s en trucks hebben dan wel gelikte kleuren en gepimpte velgen, maar ook enkele experimentele kenmerken die heel wat anders zijn dan de typische hybrides of biodiesels. Hieronder de top 5 gepimpte eco-autos!

sparky1

5. Sparky de elektrische kever
Sparky, de aangepaste versie van de volkswagen uit 1973 is niet alleen gaaf omdat hij er mooi uitziet, maar ook door zijn unieke eigenaar. De eigenaar van deze elektrische vierzitter is Manitou High School in Colorado Springs, en wordt gebruikt voor rijlessen. Sparky heeft 4 versnellingen en loopt op een systeem van 12 volt batterijen. We moeten het toch echt zeggen, deze auto is too cool for school.

solar-black-bear1

4. De zwarte Chevy beer.
Deze omgebouwde Chevy pickup truck is dan misschien geen gepimpt wonder, maar deze truck die aangedreven wordt door zonne-energie heeft veel waardering gekregen voor haar prestaties en vindingrijkheid. De truck heeft een op zon gedreven batterij systeem ontwikkeld door een team op de universiteit van Maine. De truck kan ongeveer 100 mijl rijden wanneer deze volledig is opgeladen. Er kunnen 3 mensen in, de truck heeft een volledig functionerend flatbed. In 1999 heeft de Chevy al 2446 mijl gereden, de kosten hiervan bedragen $75.60 aan elektriciteit ($.14 per kilowatt). De Chevy heeft over de afgelopen jaren zes awards in de wacht gesleept uitgereikt door de NESEA tijdens het Tour de Sol event.

H1-Hummer

3. De groene H1 Hummer.
De Australier Shaun Murphy heeft een van de minst efficiente autos ter wereld  – de hummer – aangepast en gebruikt voor een eco-trektocht door de Verenigde Staten. Deze h1 limo rijdt op bio brandstof  en energie dat gegenereerd wordt door zonnepanelen die op het dak gemonteerd zijn. De hummer zou eigenlijk grotendeels op Ethanol en Soja-olie rijden, maar eigenaar en ontwikkelaar Rusel Gehrke heeft ook een “gasgenerator” ontwikkeld dat er voor zorgt dat de auto koolwaterstof uit vaste stoffen zoals hondenvoer, bonen, broodjes etcetera kan halen. Een toegevoegde functie is dat de hitte van de uitlaat pijp de gasgenerator als krachtbron voor de gasgenerator werkt, dit zorgt voor een cirkel systeem, aldus Gehrke. Nu zijn wij geen voorstander van biobrandstof, maar deze vinden we wel grappig.

grass-vw1

2. De met gras bedekte auto’s
Deze auto combineert de nostalgie van de chia pet en de technologie van biodiesel motors. Deze door gras bedekte VolksWagen is echt een aandachttrekker. Maar waarom zou je je auto bedelven onder gras? De mensen van de TV serie Cool Fuel wilde voertuigen promoten die op hernieuwbare energie rijden, dit deden ze door een cross-country trektocht te organiseren waar alleen eco voertuigen aan mee mochten doen. Deze Jetta Mod uit 1982 is helemaal bedekt met gerecycled astro turf en heeft een 40 liter tank waar de auto 760 kilometer op kan rijden.

bioimpala51

1. De Bio Impala.
Deze auto is ook op Pimp My Ride op MTV geweest. De 1965 Impala Super Sport heeft een grote eco-revisie. Het team heeft een biodiesel motor in de auto gezet en het interieur vernieuwd met met hennep beklede stoelen en een EcoSpun vloer gemaakt van gerecyclede frisdrank flessen. Het heeft de kracht van een race auto en gaat van 0 tot 60 binnen 3 seconden. Om de auto wat extra stijl te geven hebben ze er Asanti velgen opgezet en vijf Exonic monitoren in het hout verwerkt. (Via Inhabitat)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?