RSS

‘s Wereld’s grootste voetbrug op zonne-energie

ma, okt 12, 2009

Wetenschap en Natuur

's Wereld's grootste voetbrug op zonne-energie

Vorige week is de grootste op zonne-energie werkende voetbrug geopend voor het publiek in Brisbane, Australië. Er wordt verwacht dat ongeveer 36.500 mensen de nieuwe Kurilpa Brug wekelijks zullen belopen of fietsen.

De brug, die er volgens mensen uitziet als een set van breinaalden, is niet alleen een van de langste voetbruggen, maar beschikt ook over een zeer moderne LED licht-systeem dat op zonne-energie werkt en verschillende lichteffecten kan verzorgen.

Het LED systeem is veel efficiënter dan andere systemen die momenteel beschikbaar zijn en zal gebruikt worden voor festivals en andere gelegenheden in de buurt van de rivier, zoals de jaarlijkse Riverfire feesten.

voetbrug-3
Het systeem bestaat uit 84 zonnepanelen die vast zitten aan de brug, het heeft een dagelijkse energie productie van 100kWh en een gemiddelde jaarlijkse productie van 39MWh. Dit zorgt ervoor dat de brug meestal zelf voor 100% van de energie behoefte van de brug voorziet. Als de brug echter volledig verlicht is kunnen de zonnepanelen maar voor 75% van de vraag voorzien. Als de brug aangesloten is op het net kan de brug de nodige energie van het net afhalen, of overbodige energie terugsturen naar het net.

voetbrug-2

De Kurilpa brug kost ongeveer 63 miljoen dollar en is ontwikkeld door het Australisch bedrijf Cox Architects. Het is de grootste voetbrug van haar soort en is 470 meter lang, 6.5 meter breed en het dek is 25 centimeter dik. De voetbrug steunt op spanning en compressie en bestaat uit beton en staalkabels. De Kurilpa brug, die genoemd is naar de inheemse term voor “West End” bespaart naar verwachting 37.8 ton aan karbon uitstoot per jaar. (Via Inhabitat)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?