RSS

Renault presenteert vier elektrische auto’s

Renault presenteert vier elektrische auto's

Er waren flink wat elektrische voertuigen tentoongesteld dit jaar op de Autoshow in Frankfurt. Renault heeft heel wat buzz gecreëerd door maar liefst vier elektrische concept auto’s te presenteren: De Twizy Z.E (Zero Emission), Zoe Z.E, Fluence Z.E en de Kangoo Z.E.

De Twizy lijkt wel een halve auto. De 1+1 stadsauto is maar 2.3 meter lang en iets meer dan een meter breed, het voertuig is nauwelijks groter dan een scooter. De auto kan maximaal 74 km per uur met een 15kW motor.

De Zoe is een compacte auto met een radius van 160 km en een 70kW motor. De voor- en achterkant van de auto zijn voorzien van gel bumpers gemaakt van spandexvezel. Je kunt ook je eigen schermafbeelding wijzigen die je reisinformatie doorgeeft en de auto beschikt sfeerverlichting en “hydratie, detox en geur” climate control instellingen – Uh..cool?

De Fluence is Renaults versie van een elektrische familie auto. Het is een vierdeurs, 5 persoons sedan met een 160 km radius.

De Kangoo is een een commerciele auto met een 70kW motor met een dak dat bestaat uit zonnepanelen.

Alle modellen hebben drie oplaadopties: De standaard oplaad manier, dat vier- tot acht uur duurt, en gewoon thuis kan. Een “quick charge” optie dat 20 minuten duurt en alleen bij speciale oplaadpunten mogelijk is. En de “quickdrop” manier dat met batterijen werkt. Al deze mogelijkheden worden gefaciliteerd door een samenwerking met Better Place.(Via EcoGeek)

Renault verwacht de voertuigen te gaan verkopen in 2011.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Sander:

    Dit stemt inderdaad bijzonder hoopgevend. Het hoopgevende eraan is dat Renault bepaald niet van het halve werk is en zij de fase hybride maar meteen over slaan. Alleen maar goed natuurlijk, omdat er in een hybride nog altijd ook een verbrandingsmotor van fossiele brandstof schuil gaat. En daar willen we als hele planeet nu juist van af. Ik hoop dat vele automerken deze uitstekende voorbeelden van Renault na zullen volgen.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?