RSS

Singapore’s grootste tuinproject gaat ‘zonne-bomen’ kweken

vr, okt 9, 2009

Wetenschap en Natuur

Singapore's grootste tuinproject gaat 'zonne-bomen' kweken

Het architectenbureau Grant Associates heeft onlangs een internationale design competitie gewonnen met het plan voor het grootste tuin project ooit in de Marina South Gardens in Singapore. Het gebouw, dat geïnspireerd is door de vorm van een orchidee bevat een paar broeikassen in het midden van het gebouw alsmede een paar gigantische superbomen die de tuinen ruimschoots voorzien van regenwater en hernieuwbare energie.

supertrees
Marina South Gardens bestaat uit enkele broeikassen die tropische, mediterrane, en gematigde klimaten, planten en bloemen bevat. Het project bevat ook enkele gigantische “superbomen”, dit zijn verticale tuinen variërend van 25 – 50 meter groot. Deze tuinen voorzien de gekoelde broeikassen van energie en dienen ook als energiecentrum dat de heet-water koelers, zonnepanelen, het ventilatie systeem, en het systeem dat het regenwater opvangt voorziet van energie. Wanneer het gebouw niet open is voor bezoekers kan het gebruikt worden voor evenementen en tentoonstellingen.

De tentoonstellingen “Mens en de planeet” en “Planten en mensen” van Marina Gardens, zorgen voor context voor het “sprawling garden center” dat gereed moet zijn in 2011. (Via Inhabitat)

Meer informatie: www.grant-associates.uk.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?