RSS

EU wil 50 miljard voor duurzame technologie

EU wil 50 miljard voor duurzame technologie

BRUSSEL (AFN) – De komende tien jaar is er een extra investering van 50 miljard euro nodig voor energietechnologisch onderzoek. Waarvan 16 miljard voor zonne-energie, 6 miljard voor windenergie en de Europese Commissie wil 2 miljard euro reserveren voor het beter laten samenwerken van de nationale elektriciteitsnetwerken. Dat betekent dat de jaarlijkse investering van de EU moet stijgen van 3 tot 8 miljard euro.

Deze schatting maakt de Europese Commissie in een woensdag gepubliceerd voorstel voor investeringen in duurzame technologieën.

,,We hebben nu een unieke kans om het huidige, op vervuilende, schaarse en riskante fossiele brandstoffen gebaseerde energiemodel in te ruilen voor een schoon, duurzaam en minder afhankelijk model. Alles hangt af van de keuze voor de juiste technologieën”, aldus eurocommissaris Andris Piebalgs (Energie).

De commissie roept overheden, bedrijven en onderzoekers op tussen nu en 2020 gezamenlijk nieuwe technologieën te ontwikkelen. Die moeten gericht zijn op het aanpakken van de klimaatverandering en het veiligstellen van de energievoorziening. Ook moeten zij ertoe bijdragen dat het concurrentievermogen van de EU verbetert.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?