RSS

Nieuwe Samsung werkt op zonne-energie

Nieuwe Samsung werkt op zonne-energie

Samsung introduceert een goedkope mobiele telefoon die voorzien is van een zonnepaneel. Per verkocht toestel gaat bovendien een euro naar klimaatonderwijs.

Samsung wil met de E1107 naar eigen zeggen een gsm op de markt brengen die rekening houdt met het milieu én met de portemonnee. Het toestel kost amper 49 euro, maar het is toch voorzien van zonnecellen op de achterkant. Die moeten acht minuten bellen garanderen per uur dat de gsm is blootgesteld aan de zon.

Samsung heeft alles in het werk gesteld om het nieuwe toestel milieuvriendelijk te maken. Zo is de verpakking summier gehouden en uit gerecycleerd materiaal gemaakt. Per tien miljoen dozen wordt daardoor 500 ton CO2 uitgespaard. En zelfs als de gsm via het stroomnet opgeladen wordt, blijft hij milieubewust. De “eco-charger” is 75% energie-efficiënter dan andere laders.

Per verkochte gsm schenkt de fabrikant 1 euro aan het “Climate Education Program”, dat scholieren attent wil maken op de uitdagingen die de klimaatverandering meebrengt. (IPS)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Jeremy:

    Mooi, maar hoe zit het met de materialen die zijn toegepast om toestel te maken? Wordt daarover niks gezegd?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?